CINEFÒRUM - CINEMA A LA FRESCA

Coincidint amb la Fira d'Entitats de l'any 2000, i el X aniversari de l’Entitat, vàrem incorporar una nova activitat cultural. El Cinefòrum... Amb una acurada selecció de pel·lícules, antigues i de més actuals, que, per la seva qualitat, la seva temàtica o, pel seu l’alt nivell artístic, permetessin uns debats i uns col·loquis prou interessants.
Gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Vila, als presentadors i presentadores dels films, i al suport de moltes altres persones, organitzem unes sis o set sessions cada any, a més d'alguna extraordinària, sense fòrum, a la Sala polivalent del Centre Cívic i Social de Breda. L'assistència, ha estat sempre entre 30 i 50 persones.
Posteriorment hi vam afegir dues projeccions,
 "a la fresca", els mesos de juliol i agost a la Plaça del Dr. Rovira, i més endavant, a la plaça Lluís Companys, “La Miranda”.
El 6 de març de 2004 vàrem celebrar les Noces d’Argent, amb la sessió 25. Les d'Or, amb la sessió 50, el 19 de gener de 2008, i les de Platí,
-la sessió 75-el 26 de febrer de 2011. (Veure cartells)

  https://goo.gl/photos/xCcrBP1K9a7UPYPNA

SESSIÓ 100
Sessió rere sessió, any rere any, arribem a la Sessió 100 de Cinefòrum... Tota una fita, que celebràvem d’una manera molt excepcional el dissabte 24 de gener de 2015.
Com a acte central de la celebració,
 “15 anys - 100 pel·lícules”una sessió especial de cinefòrum, amb la projecció de la pel·lícula“Viu com vulguis”, YouCan'tTakeitWithYou,una comèdia sofisticada,deFrank Capra, amb:James StewartJean ArthurLionel BarrymoreEdward ArnoldMischaAuerAnn MillerSpringByington. La presentació i el col·loqui van ser a càrrec d’Eva Borràs.

Com a preàmbul a la projecció,,una selecció d’imatges i música de diferents pel·lícules famoses, acompanyades per a la destacada veu, en directe, d’Eva Goñi, van servir, per després del “Fòrum”, acabar amb un excel·lent Fi de Festa, amenitzat pel Taller de Músics de Breda. Les més de vuitanta persones, que ens varen acompanyar, gaudiren del refrigeri, i de l’ampli i acurat repertori musical.

MEMÒRIA
Sempre, hi han hagut persones molt compromeses en l’organització de les sessions de cinefòrum, i algunes d’elles, avui ja no hi son...però, han deixat empremta: En Manel Sánchez, l’Emili Massò i el Sebastià Cros, amb el seu mestratge, ens van ensenyar a passar-ho bé a l’entorn del cinema, a gaudir-lo i a compartir-lo. Aquestes ratlles han de servir per fer palès el  reconeixement que es mereixen. Amb el seu excel·lent treball, la seva entusiasta dedicació i el seus extraordinaris coneixements del món del cinema, varen ser cos i ànima de l’activitat,al llarg de moltsd’aquests anys.El seu “saber fer”, ens segueix encoratjant, a seguir endavant.

ALS SOCIS
L’Associació, i per tant el Cinefòrum, ha estat, és i seguirà sent possible gràcies a totes les persones de l’Associació de Veïns Vilatans de Breda.

AL PÚBLIC
Volem agrair al públic que ha assistit de forma incansable a les sessions del cinefòrum durant tots aquests anys, fent-nos partícips de les seves opinions, i també dels seus silencis, durant les projeccions i posterior cinefòrum, així com del seu incansable suport.

Moltes gràcies a tothom.
                                                                                                                                Breda, gener 2015